Forskjeller mellom Nebraska og moderlandet Norge

Tydelige forskjeller mellom Norge og Nebraska:

Temperatur:

I dag er det 100 grader Fahrenheit her i Nebraska. Det tilsvarer cirka 37-40 grader Celsius. I tillegg er det 80 % luftfuktighet i dag, noe som ikke hjelper en ikke enda avklimatisert asmatiker som meg selv. God dag for å trene amerikansk-fotball med «full rustning» og masse klær på?

Pris:

Jeg vil også skrive om noen tydelige forskjeller når det gjelder pris her i Nebraska. For MacDonalds måltid uansett størrelse er det rundt 5$ = 30kr. 2L brus = 1$ = 6kr. Bensin = 18kr/gallon (1 gallon = 3,7 liter). Merkevare t-shorter som Polo Ralph Lauren eller Tommy Hilfiger er 10 $ = 60 kr istedet for 499 eller 549 NOK. Bil-lappen: 20 $ = 120 kr. En BMW «X5» – 20000 $ = 120.000, til sammenligning er den 700.000 NOK + i Norge.

I løpet av mitt opphold så langt i Nebraska har jeg prøvd å finne noe som er billigere i Norge enn her. Så langt er det forsøket mislykket, fordi alt her er billigere. Sko som koster 700 + i Norge er 150 kr her!

Mat:

Maten de spiser her er veldig annerledes enn i Norge. Jeg har ikke spist en brødskive på 3 uker og myten om fast-food i USA kan bekreftes! De spiser mye fast-food, men det er jo fordi det er så billig. At de fleste fast-food kjedene her har døgnåpent hjelper også. Jeg ville også spist fast-food vis en stor pizza kostet 30 NOK i Norge.

En annen markant forskjell er hvordan de ser på kalori-inntaket per dag. I Norge er dette rundt 2000 Kcal/dag for menn. Her anbefales det for menn å spise 3200 Kcal/dag!! Kanskje en grunn til at folk spiser Doughnuts til frokost og fast-food til alle døgnets tider!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s