Kulturen i USA og forskjeller fra Norge

Her på denne siden vil jeg forklare kort om kulturen i USA/Nebraska og mest om sport, fritidsaktiviteter, musikk, mat o.l. og knytte dette til den norske kulturen.

Jeg er veldig glad i kulturen her borte generelt! Vis jeg skal beskrive den i få ord er den;

Hektisk

Utfordrende

Spennende

Sportslig

Musikalsk

Folk tar ikke mye pauser her borte, så du er selv ansvarlig for å ta litt pauser innimellom kaoset på skolen og ellers. Jeg har en del lekser og det er mye som skjer med sport o.l. men jeg liker det også. Det er utfordrende med nytt språk, masse lekser og mange impulser men også veldig gøy og unikt! Det er litt annerledes fra Norge, men samtidig veldig likt! Det er spennende å være en del av storsamfunnet i «the land of opportunities», jeg har muligheter hver dag til prate med nye folk og ikke en dag er lik selv om de er ganske like generelt sett med skoledager osv.

Sport er alfa og omega i USA for en stor prosentdel av befolkningen. De mest likte sportene er; Amerikansk fotball, Basketball, Baseball, Ishockey, fotball. Den sporten som er Amerikanere mest kjær er nok Amerikansk fotball. Jeg vil dele denne sporten inn i tre deler; du har high-school lag og ligaer som jeg var en del av dette året. Du har College-lag som konkurrer imot hverandre i noe som heter NCAA College Leauge og du har proffesionelle lag som spiller i National Football Leauge (NFL). I Nebraska har du mest supportere for high-school lag og College-lag. Den store yndlingen er Nebraska Cornhuskers som spiller foran 90000 tilskuere her i Lincoln. Dette er en kjeledegg i hele staten Nebraska og folk går mann av huse for å få seg billetter til de vanligvis utsolgte kampene som spilles. Jeg var på en av disse kampene tidligere og det var kjempegøy! (se bilder på facebook eller @haraldmeetsworld). Det er mange som liker forskjellige sporter, men alle liker Amerikansk fotball virker det som fra min opplevelse, I Nebraska er Cornhuskers størst og rundt om i USA er det størst med et proffesionellt lag fra den regionen.

USA er veldig musikalsk og mediasentralt med New York og Los Angeles i sentrum av begivenhetene. Den meste musikken i verden er laget ifra USA. Det merkelige er at Amerikanere har som regel en musikksmak de bare hører på, jeg hører på det meste men Amerikanere hører enten på HipHop, rap, RnB, Country, Jazz osv. Jeg har fått mye pes her borte siden jeg ikke liker country, men jaja noen forskjeller finner du jo!

Maten her borte er mye av de du kan tenke deg! Mye fast-food og sånt, men også mye god amerikansk mat jeg liker veldig godt! For eksempel Spare-ribs og Donuts! ikke det mest sunne du finner, men veldig smakfullt! Amerikanere er glad i det meste av mat og du finner resturanter fra alle verdens-hjørner i Lincoln. Du har også utrolig mange fast-food kjeder; ta McDonalds, Burger King, Subway og gang det med 100 og du finner hvor mange restuaranter du finner i Lincoln. Jeg har vært innom i hvert fall 50 så langt i år. De serverer alt fra sandwicher til Mexikansk mat osv. Nebraska er veldig kjent for noe som heter Runza. Det er en miks av tysk og russisk mat og minner om en pirog eller en liten pai på mange måter. Det er en innbakt liten pai med kjøtt, kål og annet inni. Jeg elsker det og er en stamkunde hos denne plassen som bare finnes i Nebraska, de er veldig kjent for det!

Håper du har fått et lite innblikk i kulturen her borte og liker det du leser fra undertegnede!

Harald A. Overå AKA XerezDomingo! 🙂

@haraldmeetsworld, @xerezdomingo at Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s